Свързани новини

15.03.2020 12:43

В криза всички стават социалисти: Добрев

Видян 2700 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Смятам, че мерките, които обяви щабът, са адекватни и е добре политиците да не извиват ръцете на ген. Мутафчийски, а да го оставят да работи”, призова по БНТ зам.-шефът на БСП Кирил Добрев.

Добрев се обърна и към шефа на МВР, като призова за вземането на конкретни мерки, които да се налагат на спекулантите.  По думите му позитивното от тази криза е, че най-накрая всички - политици, правителство, общество да разбират, че тази здравна система, която има България в момента, повече не може да продължава да функционира по този начин. “Във всеки град има една фалирала или кретаща общинска болница, но за сметка на това има частни болници в цветущо състояние. Надявам се щабът, така както е мобилизирал целия държавен здравен ресурс, да мобилизира и частния такъв”, подчерта Добрев. Не е тайна, че частните болници не участвата в борбата с вируса за разлика от Италия и други страни.
"Здравето не може да бъде стока”,  коментира Добрев и припомни, че „в условия на криза всички стават социалисти и разчитат на държавата”.

"На първо място трябва да защитим работника и неговото работно място. Същевременно трябва да се обърне внимание за подпомагане на малкия и среден бизнес, които трудно биха оцелели в това положение. Тук идва ролята и на държавата - данъчни облекчения, намалени лихви на НАП и др.", коментира Добрев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за