Свързани новини

14.03.2020 18:14

Хотелите да организират кетъринг по стаите: Ананиев

Видян 2515 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хотелите могат да продължат да работят, ако организират кетъринг по стаите. Магазините, които не са в молове, също не е нужно да затварят. Това каза днес на брифинг в Министерския съвет здравният министър Кирил Ананиев. "Ние не затваряме хотели по курортите. Даваме възможност собственикът да организира кетъринг по стаите", обяви той. При струпване на хора обектите ще бъдат затваряни. В моловете ще функционират само застрахователните, банкови гишета, офиси, хранителни вериги. Тези, които продължават да работят и тези, които имат някакви ограничения, както при ресторантите, те могат да извършват своята дейност, но при строго спазване на санитарно хигиенните условия. Това се отнася и за тези, които не преустановяват посещенията. Не трябва да има струпване на хора в съответния магазин, за да не се получи предаване, ако има в близост някой заразен. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в Министерски съвет. Магазини ще се затварят, ако не спазват предписанията и позволяват да се струпват много хора, каза още министърът на здравеопазването.


Искам категорично да заявя, че търговска дейност продължава да се извършва по досега установения ред, с изключение на тези, които са посочени в заповедта. Това са увеселителните и игралните зали, дискотеки и барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, сладкарници и големи търговски центрове като молове. В тях остават да функционират по нормалния си ред застрахователните и банкови гишета, офиси, а също така и аптеките и хранителните вериги”, обясни на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предава Нова тв.


„При тези, които продължават да работят, и тези, които имат някакви ограничения, както при ресторантите и заведенията за бързо хранене, те могат да извършват своята дейност чрез доставка на адрес, но при строги санитарно-хигиенни условия. Те трябва да създадат и такава организация, че да няма струпване на хора в съответния магазин, за да не се получи предаване”, обясни още Ананиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали