Свързани новини

14.03.2020 09:23

Канадският премиер без коронавирус, въпреки че жена му има

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че не е заразен с новия коронавирус, след като стана ясно, че съпругата е болна от COVID-19.


В четвъртък бе съобщено, че съпругата на канадския премиер Софи Грегоар Трюдо е дала положителна проба за вируса, след като се върнала от посещение във Великобритания. Тя и съпругът ѝ ще останат под домашна карантина 14 дни. От канцеларията на канадския премиер увериха, че той ще продължи да изпълнява в пълна степен своите задължения, а планираните му срещи ще бъдат проведени в Канадските власти засилват мерките за борба с коронавируса, като обявиха вчера извънредни мерки, включително изненадващо понижаване на основния лихвен процент с половин процент от централната банка с цел компенсиране на икономическите последици от епидемията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 


Канада посъветва гражданите си да не пътуват в чужбина, ако не е наложително, реши да приема международни полети само на няколко избрани летища и няма да приема до юли в свои пристанища круизни кораби с над 500 човека на борда.


Камарата на общините преустанови работа, но преди това одобри закона за ратифициране на новото северноамериканско споразумение за свободна търговия. В последствие Сенатът също даде зелена светлина на търговския договор.


За да ратифицира Канада споразумението последна от трите страни по него (освен САЩ и Мексико), остава законът да бъде подписан от генерал-губернатора Жули Пайет – нещо, което е формалност.


 Правителството обеща 10 милиарда канадски долара (7,2 милиарда долара) подкрепа за бизнеса под формата на кредити. В Канада са регистрирани близо 200 случая на заразяване с вируса и една жертва.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и