Свързани новини

13.03.2020 15:53

7 г. затвор получи брат на депутат, обвинен в рекет

Видян 2063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 3 до 7 години затвор получиха десетима участници в организирана престъпна за
изнудвания чрез заплахи, побои и отвличания в Русе, съобщават от Специализирания наказателен съд, предаде Нова тв.


Общо наказание от 7 години затвор при първоначален строг режим и глоба  от  5 000 лв. съдът определи на ръководителя на групата Илия Стоилов, брат на действащ народен представител, обвинен по 4 текста на Наказателния кодекс.


Лишаване от свобода за срок от 7 години при първоначален строг режим и глоби от по 4000 лв. са наложени на двама от участниците в престъпната група, които изпълнявали ръководни и изпълнителски функции.


Един от участниците на по-ниско йерархично ниво в престъпната структура е с 4-годишна ефективна присъда и 3000 лв. глоба, други петима – с 3-годишни ефективни присъди и глоби от 3000 до 5000 лева. Десетият участник в групата е отъден 3 г. лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 3000 лв.


Престъпната група беше неутрализирана на 14 октомври 2017 г. Събраните доказателства показаха, че тя е действала от март 2015 г. като строга йерархична структура. Ръководителят еднолично указвал какви действия да бъдат извършвани спрямо набелязани за изнудване лица - сплашване, нанасяне на телесни повреди, отвличане. Указанията изпълнявали повечето от
участниците, сред които били спортисти, както и треньор по бокс.


Престъпните действия най-често се разигравали в три заведения и заложна къща в Русе, собственост на ръководителя на групата. В хода на разследването са установени три случая, в които под диктовката на Стоилов, били налагани „глоби“ на конкретни лица.


През 2015 г. групата „наложила“ глоба от 2820 лева на русенец, който си позволил да се настани с приятели на маса в местна механа, която обичайно се водела запазена за участниците в групата. Обявеният за длъжник бил отведен в заложната къща, стопанисвана от И.С. След нанесен удар по врата и заплахи той бил принуден да подпише заложен билет, според който е „получил“ паричен заем в размер на посочената сума. Като гаранция, че ще върне „ заема“, той бил принуден да заложи лек автомобил „Фолксваген Голф“, златен ланец, както и да подпише запис на заповед за сумата от 2 820 лева.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева