13.03.2020 00:03

Борисов поиска извънредно положение

Видян 2662 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Премиерът Бойко Борисов поиска от парламента обявяване на извънредно положение, без да поставя срок, какъвто например има в Италия, където министър - председателят Конте е уважаван професор по право и дори не използва подобни крайни термини и режими. "Конституционна ПАТОЛОГИЯ" наричат извънредното положение юристите от класа, каквито в управлението на България не са налични, използвайки неслучайно езика на лекарите. Защо? Сред възможните мерки при извънредно положение,  ако НС го разреши под ръководството на компетенция като Цвета Караянчева, могат да бъдат репресии, отмяна на неприкосновеността на собствеността , на свободното разпространение на информация, на движението на хората в страната и чужбина, даване на специални пълномощия на тайните служби и другите силови структури, т.е. ограничаване на гражданските свободи. В момента България вече има обявена епидемия от грип Тип В, всяка година от него умират над 1000 души у нас, на което се обръща малко внимание. Повод за искането на премиера обаче са 23 заразени с коронавирус и една смърт, чиято причина е проблеми със сърцето и прекарани тежки респираторни заболявания, но се приписва на Covid 19. Рамките на извънредното положение - целия му обхват, включително и времеви, се определят от Народното събрание, което е с исторически рекорд по малък брой на юристи и още по-малък на професионалисти в правото. Това предизвиква големи притеснения. Според правото такъв режим на ограничаване на гражданските права се прилага при войни и мащабни природни бедствия, но единствено и само в изключителни случаи. Премиерът Борисов обяснява искането си с нуждата от затваряне на различни обекти, което и сега беше направено от властта без извънредно положение. И не става докрай ясна необходимостта от толкова крайни мерки. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.03.2020 11:56

    Този психар ни води към национална катастрофа. Толкова силно желание има всичко да е в ръцете му и всички да зависят от него, че не знае какво прави. Преди извънредно положение има извънредни мерки. Правителството обяви, че държавата пари няма и е ред Каракачанов да си понесе отговорността за дадените на халост 2.5 милиарда на бедните българи

  • 002 Anonimen 13.03.2020 19:35

    Ад ся, че ние от 35г, май и повече сме в извънредно положение. Нарича се Който не краде, няма да яде.

  • 001 Бай Поцелуйко 13.03.2020 10:39

    В много държави водещите епидемиолози изработиха и обнародваха планове за борба с разпространението на коронавируса. Например, в РФ премиерът Михаил Мишустин утвърди такъв план още на 3 февруари, а на 5 март кметът на Москва е подписал указ за въвеждане в столицата на РФ на режим на повишена готовност. Специални планове са приети в редица щати на САЩ, а също в Австралия, Гърция, Пакистан, Оман и други страни. Най-развърнат и всеобхватен план за действие е разработен и приет на 3 март във Великобритания. Великобритании. Представил го е пред британската общественост премиерът Борис Джонсон, който оглавява извънредния комитет (ЧК) на правителството на Мъгливия Албиона за борба с распространението на коронавируса. План действий по коронавирусу: что сделала система здравоохранения и социального обеспечения по всей Великобритании для борьбы со вспышкой коронавируса (COVID – 19) и что она планирует делать дальше. ..."" http://zavtra.ru/blogs/tumannij_al_bion_zashishaet... На този фон рязко контрастира хаотичното МУ телевизионно шоу, едновременно забавляващо и плашещо обитателите на подмандатната МУ територия - за Него дезинфекцията е инсенерация, жалките МУ опити да борави с понятия, от които няма понятие, обличането на генералската МУ калинка със скафандър, кашлянето МУ пред камерите и т.н.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни