Свързани новини

12.03.2020 13:23

Политиците да не се правят на лекари: Радев

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Нека не се всява паника”, призова президентът Румен Радев от Плевен, където пристигна, за да се запознае на място със ситуацията около коронавируса в града. „Да избегнем страховете, да не прекъсваме обществения живот и да не предизвикваме парализа”, апелира президентът.

"Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство. Аз съм убеден, че имаме и капацитета, и силите да се справим със солидарните усилия на всички", заяви президентът.
„Мерките са ясни. Не трябва политиците да се правят на лекари и обратното. Държавата трябва да помага с всякакви ресурси”, посочи Радев.


"Трябва да се спазват указанията на щаба, те са ясни, но държавата с всички възможни ресурси трябва да помага. Самодисциплината, самосъзнанието, максимално ограничаване на контактите, грижата за възрастните хора, трябва да се грижим за тях", допълни Радев.

"Затова огромното натоварване е върху общините. Да намерят баланса - от една страна да запазим общественото здраве, от друга страна да не допуснем парализата на икономиката", отбеляза държавният глава.

Радев подчерта, че общественото здраве започва от грижата за медицинския персонал. "Те са в момента хората, които ще ни изведат от тази криза. Това трябва да е постоянен ангажимент на държавата, а не да чакаме да дойде криза и тогава да мислим в какво състояние са нашите здравни работници", категоричен бе президентът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец