Свързани новини

12.03.2020 11:51

Очаква се пробата за коронавирус на контактна с мъжа от Илиянци

Видян 1022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес по обяд се очаква да стане ясен резултатът от пробата за коронавирус на 55-годишната жена, приета вчера в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Тя е била контактна с мъжа от "Илиянци", който е с положителна проба за Covid-19. Вчера жената е напуснала болницата и е под домашна карантина. Тя е сред останалите близо 90 души, контактни с последните двама пациенти с коронавирус в страната, предаде БНР.


В София и Стара загора се изследват още около 100 проби, сред тях са и на контактни лица от Габрово и Плевен. По последна информация от снощи, у нас бе потвърден седми случай на пациент с коронавирус - на 62-годишна жена, медик, която е посетила конгреси в Англия и в Испания от края на февруари и март. В момента е във ВМА в нетежко състояние. Регистриран бе и първият смъртен случай на 66-годишна жена с хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.


За да се намали риска от зараза с коронавирус, Националната агенция по приходите временно прекратява консултациите с клиенти на място, осъществявани всеки четвъртък от седмицата.


А след като вчера Административният и Окръжният съд в Пловдив, както и Районният съд в Карлово отмениха до 27-и март делата си и въведоха засилени хигиенни мерки, днес се очаква превантивни мерки да обявят и Районните съдилища в Пловдив, Асеновград и Първомай.  


Съпричастни с мобилизацията за справяне с новата зараза, частните болници в Пловдив обявиха безвъзмездна помощ. Управителите им излязоха със становище, в което се твърди, че както държавата, така и областта може да разчитат на тях в тежки моменти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и