Свързани новини

11.03.2020 15:50

След взрива складът на Арсенал в района на Мъглиж липсва: МВР

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След взрива складът на „Арсенал“ в района на Мъглиж липсва. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на изслушването си във Вътрешна комисия във връзка с взрива „Арсенал“, предаде Фокус.
Той уточни, че се е случил взрив склада на „Арсенал“ в района на Мъглиж, са се съхранявали готова продукция. „Това не е производствен цех“, каза още главният секретар. По думите му складът е доста голям.

„Национална средствена служба са вече на място. Нашата работа беше да отцепим района. Пряка опасност за живота и здравето няма към момента на никого. Огледът започна преди не повече от час. Много е рано да се каже каква епричината - дали е небрежност, дали правилата за съхранение. Това може да се каже на по-късен етап“, коментира още главният секретар на МВР.



Според говорителя на Националната следствена служба Ивайло Ангелов, в склада на завод 4 в Арсенал тази сутрин са се взривили между 1 и 1,5 тона капсул-детонатори. Те били нова продукция, което изключвало причина за взрива да е корозия, предаде 24 часа.


Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза пред журналисти, че се работи по всички възможни хипотези, сред основните версии била и тази, че взривът може да е предизвикан умишлено. По-рано изпълнителният директор на "Арсенал" инж. Николай Ибушев обяви официално, че "взривът в склада е станал самопроизволно, а в помещението е нямало работници". В това е бил и големият късмет - ако в склада е имало хора, при толкова мощен взрив те са нямали шанс да се спасят. До момента разследващите не са открили следи от видеонаблюдение на мястото на инцидента.


Пострадалите, макар и леко, са били в съседни помещения в радиус 60-70 метра от склада, които също са засегнати от взривната вълна. Порезните им рани са от счупени стъкла и разбита дограма на прозорците в помещенията, където са били работниците.


Взривилият се склад и продукцията от капсул-детонатори в него са напълно унищожени, на тяхното място сега има дълбока яма, твърдят очевидци.

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви