Свързани новини

11.03.2020 09:25

6 сестри напускат болница заради липса на защитни облекла

Видян 2685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

6 медицински сестри от Клиниката по белодробни болести в София депозираха оставки и се готвят днес да напуснат работа заради липсата на предпазни условия, докато лекуват евентуални заразени с коронавирус.



Припомняме, че още на 24 февруари властта имитира подготовка за коронавируса като събра Съвет по сигурност, назначи щаб.И, както се оказва, не свърши нищо повече извън говоренето пред камери и микрофони.Две седмици по-късно се оказа, че няма зищитни облекла за медици, няма маски.


Лекарите в болницата засега остават да извършват задълженията си, но в страх, тъй като изобщо не са подготвени за бурно развиващата се ситуация. А именно тук през изминалата нощ са приети осем души, близки на установените с коронавирус в "Пирогов" - контактни лица, които още дори не са тествани. Пробите ще бъдат взети днес.

"Изправени сме пред тежка ситуация. При свършен факт разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Искрено съжалявам. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Без разяснения. Чувстваме се притиснати и поставени пред свършен факт”, заяви пред Нова ТВ старшата сестра на болницата Мариана Стоименова.

"Не съм готова да работя при тези условия. 6 медицински сестри имат написани заявления за напускане и са на моето бюро. И напускаме", добави старшата сестра.

 

"Има и емоционален елемент, ние просто не сме готови да жертваме живота си. Имаме и семейства, страхуваме се и за тях. Проблемът със защитните облекла вероятно ще се реши. Ние не сме готови и не искаме да подлагаме семействата си на риск. Ние сме контактни с тях и ако пробите са положителни ще се наложи да останем под карантина 14 дни”, казва Мариана Стоименова.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак