Свързани новини

10.03.2020 14:03

След 12 г.: Оправдаха подсъдим за убийството на шефа на Гранити

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният съд във Варна оправда един от подсъдимите за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов през 2008 г., съобщава от пресцентъра на съда.


Съдът призна за невинен Нено Стоянов, сочен за посредник. Той е обвинен, че е подбудил и подпомогнал Стоян Петров и Манол Х. да отвлекат Стоян Стоянов в Бургас. Целта е била да го лишат от свобода, извършителите са били въоръжени. Деянието е извършено от две лица и с користна цел. Нено Стоянов беше оправдан и по второто обвинение – за предумишленото убийство на Стоянов. Отменена бе присъдата му в гражданско-осъдителната част – да заплати кръвнина на близките на убития бизнесмен.


Собственикът на фирма „Гранити” Стоян Стоянов бе отвлечен пред дома си, а по-късно убит на 6 март 2008 г. Полицаите откриха тялото му през октомври 2009 г. в местността "Горска нива" край несебърското с. Паницово. След близо 10 години съдебен процес и връщане на делото за доразглеждане, днес съдът постанови четири ефективни присъди за общо 75 години.


Един от подсъдимите – Станислав Михайлов не се яви и пред тази инстанция. Той е в неизвестност, издирването му не е дало резултат и делото отново се гледа задочно, в негово отсъствие.


В предходното заседание Апелативният съд призова и разпита свидетеля Димитър Д. Досега той е давал обяснения единствено в рамките на досъдебното производство, но не и в съдебна фаза пред множеството инстанции, разглеждали делото.


Процесът пред Апелативния съд във Варна започна след като Върховният касационен съд отмени негова въззивна присъда от 2018 г. и върна делото за ново разглеждане от друг състав.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак