Свързани новини

10.03.2020 13:12

Корона до юни: Китай, който отвори ресторантите, улиците се напълниха с хора и коли

Видян 28241 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на спецкомисията по борба с коронавируса в Китай Чун Нашан заяви, че победа над епидемията ще има, но едва ли преди месец юни. Това е човекът, който пръв откри вируса на атипичната пневмония и се справи с разпространението на коронавируса в Китай: през последния ден има 1297 оздравели при 17 починали, само 40 са новозаразените при положение, че в пика достигнаха над 80 000, а тази тенденция на спад започна още преди повече от две седмици. Вече бяха отворени през последните дни всички ресторанти, търговски центрове и културни институции, хората отново изпълниха улиците, автомобилният трафик също е плътен, а най-важното за всички на планетата е тръгването на местната икономика с нейното производство, защото КНР е наричан „фабриката на света“, показа италианската държавна тв РАИ1.


Трендът се обърна и в Корея. Това е важно и за Европа, тъй като според италианските експерти именно по нейната динамика на заразата върви Италия, която вече я и изпревари. добре тръгнаха нещата и в Иран. След пика миналата седмица, 2394 оздравели - 3 пъти повече от Италия! Сега експертите на Ботуша наблюдават сериозно подобрение в първите затворени „червени зони“ преди две седмици, където оздравелите от четири дни са повече от новозаразените. Което обаче ще остане невидимо, тъй като епидемията излезе от 3-те първоначални области и плъзна след сериозна грешка на премиера Конте в събота вечер да обяви, преди да е взел мерки за запушване, затварянето на Милано, откъдето избягаха хиляди и се преместиха при близки на юг. След достигането на пик в рамките на следващите дни, и в Италия до края на месеца трендът ще тръгне надолу.


Сега по нейния път са тръгнали Франция и Германия, които са по-големи държави и са най-важните в ЕС. В страната на Меркел в нощта срещу вторник бяха обявени първите 2 смъртни случая, но там процентът на летален изход е само 0,2. Във Франция също епидемията действа с бързина, но по мнение на местните експерти от Института Пастьор добре е изучен опитът на КНР и Италия и ще бъде овладяна. Там процентът смъртност към вторник по обед беше 2%, колкото и в Испания. В кралството „червените зони“ са националната и баската столица – Мадрид и Виктория.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Лично защитно средство за защита на дихателната система, създадено от Aрмани специално за Барбос Ганиос: 10.03.2020 17:11

    Лично защитно средство за защита на дихателната система, създадено от Aрмани специално за Барбос Ганиос: Председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, когото във ВМА наричат още "Плазмодия", на брифинг в Министерския съвет е показал лично защитно средство за защита на дихателната система, създадено от Aрмани специално за Барбос Ганиос: https://afera.bg/wp-content/uploads/2020/03/KORONA43-602x452.jpg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.