Свързани новини

09.03.2020 16:13

Спецпрокуратурата крие разпитала ли е Борисов за къщата в Барселона

Видян 2429 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тайна е какво работи спецпрокуратурата по проверката по Барселонагейт, след като се самосезира по казуса на 24 февруари. Говорителят на спецобвинението Кирил Пейчинов каза пред Сега, че се снемат обяснения от всички замесени, но не уточни дали прокурорите вече са говорили с премиера Бойко Борисов, който всъщност е главен герой в сагата.
Пейчинов допълни, че се събират документи, включително и по линия на международното правно сътрудничество. Той препоръча търпение да мине 2-месечният срок на проверката. Не пожела да коментира, факта че има проверки, по които спецпрокуратурата работи по една година и повече, пише Сега. Като тази за апартамента на финансовия министър Владислав Горанов например.
Скандалът Барселонагейт се разрази с нова сила преди две седмици, когато испанският вестник Ел Периодико излезе с публикация, свързана с имоти и фирми в Барселона, които испанските власти проверяват за пране на пари. Изданието публикува три страници разследване, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът Бойко Борисов има отношение към "международна схема за пране на пари", през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро. През две регистрирани в Барселона фирми - Numin Invest SL и Emma BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева.
В петък Сега се свърза и с пиара на Борисов Севделина Арнаудова с въпроса дали премиерът вече е дал обяснения, или дали е извикан тепърва. Арнаудова не отговори.
Още миналия май Елена Йончева, която сега е евродепутат, сезира тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров по този казус. Едва сега обаче по нейния сигнал има някакво раздвижване, показва оскъдната информация за движението на преписката в електронното деловодство на прокуратурата.
На 25 февруари, т. е. ден, след като прокуратурата се самосезира по публикацията в Ел Периодико, папките са пратени по компетентност от Върховната касационна прокуратура в спецпрокуратурата. Там материалите на Йончева са присъединени към новата проверка и сега "преписката е за решаване при прокурор", твърди онлайн деловодството.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева