Свързани новини

09.03.2020 15:15

Починали С, а не ОТ коронавирус броят в Италия, компенсират бизнеса и семействата

Видян 3343 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианските специалисти винаги подчертават, че починалите в епидемията хора са умрели С, а не ОТ коронавирус. Причината е, че той – както всеки грип, пневмония и други респираторни заболявания, за съжаление катализира процесите при хора с нулев имунитет. Такъв е и профилът на починалите – средна възраст 81 години и 4 месеца: над 83 г. за жените и над 79 г. за мъжете плюс средно по три патологии – нелечими заболявания като например рак, комбиниран с други 2 тежки като диабет и / или хипертония. При децата, за щастие, засега няма тежки случаи. Даже се роди здраво бебе на заразена и впоследствие оправила се майка. Това е много важно да се знае, но се изпуска от медиите, особено, ако нарочно искат да нагнетят обстановката.Не се цитират и 622-та оздравели към 15,20 ч. бг време в понеделник по данни на СЗО.


Италия също така отпусна 7,5 млрд. евро спешна помощ за бизнесите и семействата, които страдат от карантината. Тя първо беше наложена на две общини, а от неделя – на областта Ломбардия и 11 други общини. Така ще бъдат компенсирани родителите на деца, които поради неочакваната училищна ваканция трябва да бъдат гледани у дома. Но също и предприятия, хотели, ресторанти, барове, търговски центрове, кина и театри в засегнатите райони. Според единната дясна опозиция и нейните лидери Салвини, Берлускони и Мелони, неолходимата сума всъщност е поне 30 млрд.евро с оглед на бъдещите, а не само на временните загуби. Това е само около 2% от БВП на страната – спрямо българските условия се равнява на малко над 2 млрд.лв. при нашия БВП.


Само туризмът вече има загуби от над 7 млрд.евро от отказани резервации и спад от 60%, включително в незасегнати от епидемията области и градове. Прогнозите са и след преодоляване на масовата психоза и спада на случаите с хоризонт 3 април по инерция да има труден сезон за хотелиерите и особено на основния за тях американски пазар, който се уплаши най-много.


Основна грешка, която допусна премиерът Конте след първоначалните – вкарване на болнични прегледи на цялото население на двата малки града, на старта засегнати с тяхното население от общо няма и 20000 души, беше обявяването на карантината на Милано от неделя още в събота вечер. Това предизвика тълпи от бягащи от града с огромни куфари, особено на централната гара, преди да бъде затворена. Така е много възможно заразата скоростно да достигне запазения засега юг на Ботуша. Затварянето на летището Малпенса в Милано отклонява пък мощен поток към Рим, тъй като Италия е експортна икономика, а засегнатите провинции дават 60% от нейния БВП и няма как да спрат да търгуват. Държавният тв канал РАИ1 цитира плащания на 1200 евро за таксита Милано – Рим в събота вечер и в неделния ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния