Свързани новини

09.03.2020 14:19

Областната болница във Велико Търново няма готовност за тежки инфекции

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инфекциозното отделение на областната болница във Велико Търново няма готовност да лекува тежки случаи. Общинската болница в Павликени няма инфекционист и не приема болни с грип, предаде БНР.


Областната болница във Велико Търново чака допълнителна доставка на лични предпазни средства, защото наличните няма да са достатъчни при възникване на по-сериозна епидемична обстановка, заяви за БНР болничният управител д-р Стефан Филев. Той посочи, че в Инфекциозното отделение няма да приемат тежки случаи:


„Легла имаме, въпросът е, че те трябва да бъдат специализирани с кислород, с вакуум, така че няма да бъдат лекувани тежки случаи в инфекциозно отделение. Ако се наложи, ще бъде затворена реанимация за лечение на тези болни“.


Общинската болница в Павликени приема само животозастрашаващи случаи. Осигурени са допълнително 17 легла във вътрешното и детското отделение, които са пълни с болни с пневмонии, посочи болничният управител д-р Ренета Кръстева:


„При нас са с пневмонии, усложненията от грипа. Ние нямаме договор с касата за лечение на грип, тъй като нямаме инфекционист“.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак