Свързани новини

06.03.2020 15:31

Има корупция в съдебната система: министърът на правосъдието

Видян 2335 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искането на министъра на правосъдието да бъде освободен съдия Антон Миталов и днес остана забулено в тайна откъм "доказателствената" си част. Данаил Кирилов отказа да съобщи на депутатите защо смята, че Миталов, посочен от САЩ като корумпиран, трябва да бъде освободен от работа.


Мотивира се с това, че питащите народни представители от левицата не искали да знаят каква е фактологията, а само да демонстрират "патос и патетика". От БСП пък сравниха казуса "Миталов" с романа на Франц Кафка "Процесът", в който лирическият герой е обвинен в нещо, но никой така и не разбира в какво. В отговор Кирилов посочи, че не познавал съдията, но го било "срам". И произнесе присъдата: "крайно време и ние да разберем, че има корупция в съдебната система".


Действието се разви на парламентарната трибуна, като депутатите Георги Гьоков и Александър Симов искаха да узнаят какви са доказателствата, които Кирилов твърди че има, за да иска оставката на съдията. Както е известно, Миталов бе посочен от Държавния департамент на САЩ като корумпирано лице и издаде заповед за влизането му в страната - както на него, така и за семейството му (какво имат САЩ като доказателства, също е ненизвестно).


Миталов е магистратът, който пусна председателя на движение Русофили Николай Малинов да замине за Москва, за да получи лично от руския президент Владимир Путин отличие - на фона на обвинението у нас, че е шпионирал в полза на Федерацията. Малинов се прибра у нас, но пък главният прокурор тогава Сотир Цацаров поиска Инспекторатът на ВСС да извърши проверка на действията на магистрата. ИВСС излезе със становище, че са открити нарушения.


Данаил Кирилов обаче поиска уволнението му. ВСС му даде срок от 7 дни, за да внесе "доказателства" за вина на съдията, което Кирилов направи тутакси. Преди това обаче министърът мотивираше искането си така: Миталов е уронил престижа на съдебната власт само с факта, че Държавният департамент го е поставил в "черен списък". Въпросните доказателства останаха неизвестни и днес. Cъдийcĸaтa ĸoлeгия на ВСС все пак oбpaзyвa диcциплинapнo дeлo.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Пълничка и очилата част криминалния континген 06.03.2020 16:46

    Цацаров част ли е от криминалния преход? ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА https: www.segabg.com category observer cacarov chast li e kriminalniya prehod Според Стефан Стефанов (практикуващ адвокат и доскорошен дългогодишен преподавател по право в СУ "Св. Климент Охридски") Цаци на Шиши и Мутрьо Пръстовете е пълничка и очилата част криминалния контингент: "Гледам го сега главният прокурор и се чудя дали да му дам поле за изява? Много го харесвам и ще му дам подсказка. През 2012 г. в Пловдивския съд имаше едно много интересно дело. По делото имаше едно СРС, в което се говореше за един високопоставен пловдивски магистрат, който бе поискал шестцифренна сума за да оправи едно дело. Магистратът бе описан като пълен, с очила , а и името му се споменаваше. Прокурорът по делото потвърди пред съда, че се чуват имена и шестцифрени суми и каза , че се касае за ОПГ , така е записано в протоколът. Съдът веднага засекрети делото без да постанови това в протокола. По ?? интересно беше едно ВДС. На видео файл се виждаше как високопоставеният магистрат си иска сумата от един осъден на тринадест години затвор. Файлът беше правен в някакъв ресторант. Виждаха се осъденият, баща му и магистратът. Когато делото стигна до ВКС съдиите Мавров и Имова разпоредиха доказателствата по делото да бъдат унищожени. А дано, ама надали. Чудя се сега каква ще стане ако някой вземе та изпрати унищожените доказателства на президента или руският посланник ? Сега трийте и размазвайте, господин главен прокурор!"

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!