Свързани новини

06.03.2020 14:55

Срещу Миталов нямам нищо против: Министър Кирилов

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Георги Гьоков винаги може да ми иска оставката, а срещу Миталов нямам нищо против - не го познавам. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов в отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков във връзка с предложението за освобождаване от длъжност на съдия Андон Миталов, предаде Фокус.


"На политическата реч, която е силно пристрастна тя, ще ви отговоря следното. Вие винаги може да искате моята оставка пред министър-председателя в рамките на този парламент. Второ не смятам, че изпълнението на мое конституционно правомощие в конкретния случай било пристрастно или като слон в стъкларски магазин. Няма да се съгласявам с тези ваши твърдения, а по-скоро бих ви питал кой ви написа това твърдение. Вие не искате и не се интересувате от фактологията, а въвеждате с този въпрос конкретни отговори", коментира още министърът на правосъдието.

"Нека да ви кажа следното. Аз нямам нищо против съдия Миталов. Не го познавам. Аз разбрах за съществуването на този съдия след изявлението на държавния секретар. Как вие разбрахте каква е била проверката на Инспектората. Толкова време правя по указания на Съдийската колегия чл.313 от Закона за съдебната власт, който ми казва, че не мога да разпространявам факти и обстоятелство във връзк с дисциплинарното производство след като то е образувано до момента, в който се постанови окончателния акт. Първо исках да ви се извиня, че ще говоря само на база на тези мои изявления, които съм направил публични в тези 24 часа. Иначе ще ви кажа и следното - след внасяне на първоначалното ми искане, смятам, че беше сериозен успех това, че имах възможност и изисках да се запозная с книжата, които са събрани от Инспектората. Той не е осъществявал пълна, цялостна проверка, която да е окончателна. Ако беше съдебен акт със сила на присъдено нещо да затвори този въпрос. Това също е положително обстоятелство. Т.е. съдийска колегия би могла наново да обсъди всички събрани доказателства. На 12 март следващата седмица съм поканен на изслушване от дисциплинарния състав и на мен ми предстои да преценя дали да се явя, каква позиция да поискам. Имам право да искам и доказателства. В този момент и тук няма да ви убедя", допълни още министърът.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Деца висят от кран на изоставен строеж

Деца висят от кран на изоставен строеж

Деца висят от крана на замразен строеж в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се