Свързани новини

06.03.2020 12:29

БЛС: Правителството да не се поддава на шантаж

Видян 2210 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Български лекарски съюз изразяват в писимо до медиите своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в цитирам - "Политически битки и политически рекет"  във връзка с гражданското неподчинение  на петте медицински сестри, които се барикадираха в парламента от вчера следобед. В декларация от Пирогов призоваха цитирам -  "Премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност.

Български лекарски съюз заявява във връзка с дейстивята от снощи на обявилите гражданско неподчинение сестри ,  че цитирам - " Подобни действия са абсурдни и недопустими и че са окупация на парламента.


Лекарският съюз обявяват също че категорично се разграничават от действията на петте сестри и  цитирам - на "Хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.


В писмо от Столичната лекарска колегия също по повод дейстивита протестиращите сестри категорично се обявявиха цитирам - " против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването".

Лекарите призоваха премиера Бойко Борисов и правителството цитирам - "да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а политически характер. В противен случай от Столичната лекарска колегия заявяват, че са готови на контрапротест "в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване".


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.03.2020 12:56

    Сит на гладен вяра не хваща. Не че всички лекари цъфтят и вържат. Семейните с по 2000 и нагоре записани, приключват месеца с по 10-тина хиляди 1,5 лв - кпапитация за записан, около 1 и нагоре - за хронично болен, 12 на година - профилактика, 5 - ваксинация, 3 - на преглед . По специализираните болници също са добре, но в общинските и областните са с по 1000 лева плюс каквото изкарат на второ и трето място. Така е нагласена работата, сестри и лекари да делят един оглозган кокал. Вкарват пари в кацата и за определена пътека, а там има хора с черпаци и до сестрите с чаените лъжички почти нищо не стига. Решението е румънската система - касата финансира само държавни болници, частниците се оправят с парите от пациентите, лекар започва с 2400 лв, а сестра - 1600. Двете категории са държавни служители. От началната заплата нагоре се расте със стаж и специализации. Когато има увеличение - всички го вземат, а не както у нас - парите в кацата, а оттам - кой по-силен и с по-силно парламентарно лоби.

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп