Свързани новини

06.03.2020 09:29

Пет протестиращи сестри се барикадираха в НС, една от тях застана на перваза

Видян 1834 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет от протестиращите медицински специалисти прекараха нощта в сградата на парламента, където заседават комисии. Вчера те окупираха заседателна зала с искане да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, за да разговарят за промени в законодателството, засягащо статута и заплащането им, предаде БНР.

Председателят на синдиката Мая Илиева каза за Хоризонт, че от охраната на Народното събрание са ги приканили да напуснат сградата, но им предложили вода и храна. След като е прекъснато електричеството снощи, протестиращите пет сестри се качили на перваза на прозорците, където бяха преди час. Пред сградата също има протестиращи.


  Последна слезе Бойка Атанасова, която обвини служителите на НСО, че са я блъскали и дърпали. Тя отказваше да се прибере в сградата, докато вътре не бъдат допуснати камери на медиите, за да се гарантира сигурността на протестиращите сестри.

"Нахлуха и започнаха да ни блъскат", каза още Бойка Атанасова.

Пред Министерския съвет в палатковия лагер на безсрочния протест са майки на деца с увреждания, които искат оставката на социалния министър Деница Сачева и нейна заместничка.

На място има екипи на полицията.

Надежда Маргинова, участничка в протеста, говори в ефира на предаването „Преди всички по „Хоризонт“:

Защо стигнахте до тази радикална част от протеста?

„Защото за една година обиколихме всички институции и всички лица, от които зависи да се вземат решения на проблемите, които поставяме. И няма никакво развитие“.

Смятате, че с тази акция, включително и със заплашваща живота на госпожа Атанасова проява, ще провокирате чуваемост?

„Не…Ние по принцип пет дена бяхме на палатков лагер - в дъжд, в студ, на вятър, никой не ни отрази, все едно, че сме невидими. Също и майките на деца с увреждания. Вчера дойдохме да присъстваме на Здравната комисия, да вземем участие, да повдигнем въпроса, да се обърнем към господа лекарите, които уж не трябва да плюем, но аз от тук нататък няма да спра да плюя, да поставим нашите проблеми, да ни съдействат.

Те въобще не ни отразиха, излязоха си за пет минути, гласуваха набързо единствената кандидатура за управител на НЗОК и си тръгнаха. И ние тогава решихме, че след като продължават да ни игнорират, да се правят, че ние не съществуваме и нямаме проблеми, няма да напуснем сградата на Народното събрание“.


 


Снимка: бТВ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци