Свързани новини

05.03.2020 15:46

Дойдох в Москва, защото сте заети с конституцията: Ердоган

Видян 2182 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Срещата ни трябваше да бъде в Турция, но дойдох в Москва, защото зная, че сте много заети с конституционните промени“, обърна се по време на отворената за журналисти част от преговорите си в Кремъл със своя руски колега Путин президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган.


Беседата на лидерите е следствие на изострената обстановка в последната крепост на сирийска територия на терористите от Ал Кайда - Идлиб, където те започнаха настъпление срещу правителствените войски на 27 февруари. Целта на срещата е деескалация на конфликта.


Причината за изострянето е, че сирийската армия, заедно с бойци от местния клон на Ал Кайда – фронта Хайят Тахрир аш Шам, по-рано Ан Нусра, при ответния си огън ликвидира и 36 турски военни при Саракиб, където в момента по желание на домакините се разпорежда руската военна полиция.


В началото на срещата Путин изрази на Ердоган съболезнования за гибелта на турските армейци, но обясни, че Дамаск не е знаел, че има изобщо представители на Анкара сред атакуващите. Сирийските военни също са понесли сериозни щети, допълни той. И предложи да се намери решение, за да може „подобни инциденти да не изпортват дружеските отношения между Русия и Турция“. Той благодари на Ердоган, че е намерил време да посети Москва, за да бъде обсъдена тази тема.


Високият гост определи отношенията като намиращи се „на върха“. Обясни, че задачата е да се развиват и занапред.


Москва изрази и недоволство от факта, че все по-често нейните собствени военни бази в Сирия, особено ключовата Хмеймим, са обект на нападения от терористите от Идлиб.


Пред камерите не стана ясно, но със сигурност при закрити врата президентите са обсъдили и либийския конфликт, където Русия подкрепя парламента и ген. Хафтар, а Турция – правителството в Триполи.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.03.2020 10:32

    Политиката не е за всяка чутура, изисква се повечко сиво вещество, с ура-тута не става. Русия е огромен пазар за Турция, и обратното. Ердоган и Путин в никакъв случай не биха развалили този дослук. Русия със сигурност е дала нещичко на Ердоган, да се надяваме, че това не е България.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби