Свързани новини

05.03.2020 13:51

¼ милион лв. си даде зам.-министър като НПО

Видян 16182 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С четвърт милион лева народна пара почерпи себе си в качеството си на шеф на неправителствена организация заместник-министър. В бюджета за 2020 г. 250 000 лв. фигурират като дадени от Министерството на труда и социалната политика на Центъра за психологически изследвания. Това е награда за миналогодишната позиция на шефката на центъра Адриана Стоименова като враг на протестиращите майки, а иначе уж е на базата на членска маса, която в случая с тази НПО е фантасмагорична. И никога не е проверена от Министерството. Защо ли? Ами, защото Адриана Стоименова е заместник-министър и то ресорен в същото министерство.
Тази жена открито рекетира с имената на лидерите на ГЕРБ още преди да влезе във властта, което е договорено при формирането на бюджета с назначаването на не по-малко скандалната Деница Сачева за социален министър, въпреки че преди това би трябвало да стане клиент на прокуратурата покрай изключително съмнителни имотни сделки
, видни от собственоръчно подадената й декларация в КПКОНПИ. Формално Стоименова е зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет в периода от 2017 г. до 2019 г. и през всичките тези години взема по стотици хиляди субсидии, които при разглеждане от прокуратурата ще се окажат с неясно основание.



Само напомняме, че ощастливената от бюджета с четвърт милиона заместник-министърка купува сграда на жълтите павета за 5000 евро, в която не осъществява никаква реална дейност, но използва, за да я препродаде с огромна печалба, като междувременно изгонва на хор Гусла, дал на света Борис Христов, хор Кавал, световноизвестния хор Бодра смяна, които се оказват не така важни за държавата, колкото е тя. Препродажбата е при цена 300 пъти по-висока. И това е само една от двете сгради в идеалния център на София, придобити от същата на нищожни цени от държавата.
В социалния бюджет на Сачева и Стоименова правят впечатление и други скандални факти. Държавата дава 1 710 000 лева на приемни семейства, но значително по-малко – 1 650 000 лв. за помощ при бременност. Дали не е по-важно да се лекува причината, а не следствието? Далече ли е от акъла на онези, които все пак го притежават?


Виж документи ТУК!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Петър Пенчев 03.12.2020 15:10

    Преди това беше зам.-председател на ресорния съвет към МС, поради което сега е заместник-министър. Добре си е подготвила преминаването. А да беше и свършила нещо. Да беше поддържала години наред къщата на ул. Дякон Игнатий, купена на безценица от областния управител на ДПС, но не - използва я само за рекет за милиони.

  • 005 Игнатов 10.03.2020 09:16

    Тя е зам. министър от 02.03.2020 г., а този бюджет е гласуван през декември 2019 г., обнародван е с брой 100 на Държавен вестник от 20. 12. 2019 г., тези 250 хил. лв. са на стр. 16 на вестника. Т.е. парите са отпуснати преди тя да стане зам. министър. Новината е фалшива!

  • 004 Anonimen 06.03.2020 07:47

    001 Този 200кг шопар и неграмотник Бойчето да не искате да се обгради с хора с по-високо IQ от неговото че да го затъмни. Всяка манга като се изкатери на някакъм пост се обгражда с дебили и корумпета.

  • 003 Тихомир Томов 05.03.2020 22:39

    Скоро ще лежат по арестите ..........имат и да отслабват доста !

  • 002 Anonimen 05.03.2020 20:51

    Още като зам.министър в образованието джендърката Сачева прокарваше недопустими джендърски тестове при децата, сега като министър ще оправи по същия начин и социалното. Не стига това ами по нейно лично предложение си взе и другата скандална джендърка като заместник та програмата да е пълна и тотално разрушително

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното