Свързани новини

05.03.2020 12:01

Курц: Ако ЕС пусне сега бежанците, ще дойдат още милиони

Видян 1139 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрийският канцлер Себастиан Курц подчерта, че съществува тройна мрежа за сигурност за защита от повторна мигрантска криза, след тази през 2015 г., според която ако мигрантите пробият гръцката граница, те ще бъдат спрени в Западните Балкани, пише белградското издание “Политика“.

„Има тройна мрежа за защита. Първата част от плана е, че гръцкото правителство, за разлика от преди, е решено да защитава външната граница на ЕС. Ние сме в близък контакт с приятелите ни в Западните Балкани и те са готови, в случай на пробив на гръцка граница, да защитят своята държава и да не позволят на мигрантите да преминат. Третата чат от плана е, че министърът на вътрешните работи е готов да защити австрийската граница от пробивите на мигрантите. По този начин предотвратяваме нова мигрантска криза като тази през 2015 г.“, каза Курц в интервю за виенския всекидневник Kronen Zeitung.

Той предупреди, че ако ЕС позволи на бежанците, които понастоящем са на турско-гръцката граница, да преминат, след тях ще дойдат още милиони.

Най-важното сега, според него, е да се предостави на Гърция възможно най-голяма подкрепа и да се изпрати ясно послание от Европейския съюз, което да бъде, че Брюксел няма да позволи изнудване от турския президент Реджеп Ердоган.

Курц подчерта, че настоящата ситуация не е случайност, а съзнателна, организирана атака от страна на Турция.

„На тези хора беше дадена лъжлива надежда. И частично те се транспортират с турски автобуси до границата“, каза той и добави, че е тъжно, че Турция злоупотребява със страданията на тези хора.

„Ако турската атака бъде успешна и гръцката граница падне, това ще означава че ще се придвижат насам и още хора, което ще доведе до края на мечтата за Европа без вътрешни граници“, предупреди Курц.

Той призова европейците, които говорят за необходимостта от защита на външната граница, да не се поддават пред натиска на Ердоган и да подкрепят Гърция, защото сега Атина прави това, което се иска от нея – да защитава външната граница на ЕС.

Той подчерта, че ЕС трябва да изпрати ясно съобщение, че няма да предостави убежище на хора, които не са в опасност, и добави, че много от тези, които в момента са на турско-гръцката граница, не идват от Сирия, а живеят в Турция от години и не са по никакъв начин застрашени, предаде Фокус.


 


Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.03.2020 15:15

    Един нормален управник,вслушайте се Глупаци и Продажници!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и