Свързани новини

04.03.2020 13:46

Инфовойна на Турция с ЕС и Русия колко са мигрантите на границите ни

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България зае непопулярната позиция в разигралата се война между Турция от една страна и ЕС и Русия - от друга, по отношение на броя на бежанците. Според Анкара на границите ни се изсипва 1 милион души. А 135 000 вече са минали гръцката граница.
135 000, но кюрди са напуснали своята земя в Сирия след атаките на Турция, пък твърдят от Русия. Нейният Център по примирение, както се нарича тамошният координационен щаб на Москва с Дамаск отчита до 70 000 напуснали Идлиб и не за няколко дни, а за цели 2 месеца, които обаче не са на границата на ЕС, докладва ген. Олег Журавльов, наблюдаващ тази „зона за деескалация“, договерена между Путин, Ердоган и иранския им колега Роухани.
Гърция отрича напълно да има 135 000, преминали нейните граници през последните няколко дни. Докладва само за хиляда нови мигранти на Лесбос, където е трудно да бъдат изловени всички идващи на острова. Но при нашата граница – за „бразда“ между Гърция и Турция служи пълноводната и кална в момента река Марица, преминали просто няма. Непрекъснато по пътя покрай реката има полицейски патрули, които са така организирани, че покриват зоната за до минута и половина от всяка точка, и това спира каквито и да било набези.
Пак според Гърция, като информацията е потвърдена от Русия и Франция, на границите на ЕС в момента са „изсипани“ между 100 000 и 130 000 мигранти, като сирийски бежанци са до 1/3 от тях. Останалите са от всякакви други държави и са икономически мигранти, включително от Сомалия.


© Global Look Press / Dimitris Tosidis / Xinhua 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови