Свързани новини

03.03.2020 13:33

Ето скритата реч на президента

Видян 26050 пъти | Коментари 7
Гласували 17 рейтинг: 4.1176
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уж обществената БНТ и другите два нац. канала скриха речта на президента от връх Шипка, оправдавайки се с лошо време. Което не попречи К3 да я излъчи безпроблемно. Ето я:"Навръх Трети март отново хиляди отдават почит в храма на българската доблест Шипка.


На този връх, „покрит с бели кости и с кървав мъх“, се решава изходът на войната. Съдбата го поверява в ръцете на няколко хиляди български опълченци и на воиниците от Брянския и Орловския полк. Техният героизъм ще пречупи морално поробителя и ще отвори пътя към Освобождението. Каква ли щеше да бъде съдбата на България, ако онези велики българи се бяха поддали на "вируса" на манипулацията, на "вируса" на страха, на "вируса" на примирението, на "вируса" на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха. За тях дългът към паметта и подвига на опълченците на Шипка е свят и неотменим.


Преди 142 години на тази дата България възкръсва след петвековното османско иго. Под знамената на руската армия воюват хиляди воини от много народи на необятната империя. За много от тях нашата земя се оказа последен дом. Дълбок поклон пред паметта на всички, които положиха костите си за България.


142 години българската държава устоя на историческите ветрове и съхрани своя суверенитет. Но той не е даденост. Суверенитетът изисква осъзнаване на националния интерес и воля да бъде отстояван. От нас зависи да го опазим днес и в бъдните години.


През годините много политици пренебрегваха и оспорваха Трети март. Правят го и днес. Много манипулатори се опитваха да изопачават историята за политическа употреба. Те нападаха истината с настървението, с което пълчищата на поробителя някога щурмуваха Шипка. Но и едните и другите претърпяха поражение. Защото хиляди достойни българи, отстояваха историческата памет с разум и със сърцата си. Със смиреното си присъствие на този връх. Тези хора аз наричам „опълченците на историческата памет“.  Днес този дълг е ваш, скъпи сънародници. Към вас е моята благодарност.


Вечна памет на героите!


Да живее България!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 електорат 04.03.2020 15:29

    Колко пъти министър председятеля Борисов е бил на Шипка на националния ни празник през 10-те години премиерстване и не говори ли това достатъчно. Всички знаем за тъмното му престъпно минало, но то продължава и до сега по всички възможни посоки!!!

  • 006 Anonimen 04.03.2020 08:33

    На връх 3 март, ББ целуваше и се умилкваше около Ердуган. По голямо паденбие не се е случвало и нма да се случи. България за пореден път бе омаезена от този ... ББ

  • 005 Anonimen 04.03.2020 08:10

    шушумига

  • 004 Отвратен 04.03.2020 05:58

    Честит 3-ти март. Поклон пред нашите освободители - "няколкото хиляди опълченци и войниците на Орловският и Брянският полк". Освен това Радев щял да прави филм по дискавъри с работно заглавие : "Под знамената на руската армия воюват хиляди воини от много народи на необятната империя.". Щял да разглежда упадъка и възхода на руската армия през 19 век в контекста на етническият състав на военните формирования.

  • 003 Anonimen 04.03.2020 01:43

    Срам и позор!!! За така наречените "национални" медии!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови