Свързани новини

03.03.2020 07:03

„Тайпи” не идва: Борисов

Видян 2246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ердоган пожела да дойде в София, но няма желание да седне на масата на преговорите с гръцкия премиер Мицотакис”, заяви заяви министър-председателя Бойко Борисов от Анкара след края на вечерята му с турския президент. „Щом е така, и аз нямам желание за срещата в петък", заключи той. Борисов благодари на Ердоган, че "българите спят спокойно" и че Ердоган спазва европейските ангажименти по отношение на България.


„Положих много усилия да направим тристранна среща в София, да бъде в по-голям формат. Винаги съм разчитал на мъдростта на колегите. Получихме информация за убити мигранти, някои мои колеги не се сдържат да си пускат в мрежите становища. Президентът беше готов да дойде в петък в София, но нежеланието му да седне на една маса с Мицотакис, охлади моето желание да стане тази среща”, посочи Борисов.


„Още не всички сме узрели и не всички виждат огромната хуманитарна опасност, която се задава”, подчерта той. „Тази среща в София се надявам да я проведем по-скоро и по-добре. Благодаря на президента, че прие поканата, но и той ме разбра, че не може да мине тази среща без гръцкия колега", каза още премиерът.


По време на срещата Борисов похвали Ердоган, “че демонстрира много добър английски вече”. След пресконференцията турският президент изпрати  българския премиер до автомобила му. По път към колата Борисов каза: „Аз съм дошъл, стиснали сме си ръцете. С теб имаме връзка. Жив и здрав”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален