Свързани новини

02.03.2020 15:12

Шефката на Басейнова дирекция-Пловдив и общинар обвинени в подкупи и търговия с влияние

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева, общински съветник от Пловдив, Община Марица и юрисконсулт от дирекцията са обвинени за участие в престъпна група. Това съобщи по време на брифинг в Съдебната палата прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор, предаде Нова тв.


Тримата са обвинени още за длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние. Те са задържани за 72 часа и предстои днес прокуратурата да поиска от съда да ги остави за постоянно в ареста.


Това е второ досъдебно производство срещу директорката на басейновата дирекция, след като тя беше задържана на 24 февруари и обвинена в безстопанственост.


Престъпната схема била по инициатива на общинския съветник, с която се извличали облаги чрез издаване на разрешителни по Закона за водите. Правели се проверки на животновъди отглеждали водолюбиви птици и за незаконни сондажи. При нарушения на пострадалите се посочвала конкретна фирма, която да узакони нередовните документи, като цената била 8000 лв. - по висока от предлаганата - 3000 лв. Разликата се разпределяла между тримата обвиняеми.


При разследването било установено още, че служителите на Басейновата дирекция били връщани от проверки, директорката указвала да не се извършват проверки на определени лица и фирми, както и да не се вписват констатирани нарушения. Служителите, които не се съобразявали с указанията, били уволнявани.


Работата по разследването е започнала след сигнал до КПКОНПИ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…