Свързани новини

02.03.2020 11:05

Осъдиха на смърт китаец за двойно убийство на контролен пункт за вирусоносители

Видян 1046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж беше осъден на смърт за убийство на двама служители на пункт за проверка на евентуални вирусоносители в Югозападен Китай, предаде БТА. От януари насам цели села и квартали в Китай се изолират чрез заграждения с надежда да избягнат епидемията от пневмония, причинявана от новия коронавирус. Заразените до момента в страната са над 80 000, а смъртните случаи - близо 3000.

23-годишният мъж беше осъден вчера на смърт от местен съд за престъплението, извършено на 6 февруари в село в провинция Юнан, която граничи с Виетнам. Осъденият карал миниван и отказал да спре на пункта за проверка. Спътникът му се опитал да разчисти загражденията, блокиращи пътя. Докато снимал с мобилния се телефон случващото се, служител на пункта бил наръган с нож от шофьора в гърдите и корема. Водачът на минивана намушкал още един човек, притекъл се на помощ на своя колега. Двамата ранени по-късно починали.

Съдът постанови, че шофьорът на минивана не се е подчинил на местни служители, нарушил е националния закон за епидемията и е извършил изключително тежко престъпление. В Китай властите на всички нива въведоха драстични ограничения на движението и други мерки, за да възпрепятстват разпространението на новия вирус, тръгнал в края на миналата година от столицата на провинция Хунан - Ухан.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей