Свързани новини

29.02.2020 08:45

Още един US гражданин лепнал коронавирус от неизвестен източник

Видян 2251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      САЩ съобщиха за втори случай на заразен с новия коронавирус от неизвестен източник, а страните от Западна Европа затягат мерките срещу епидемията. Отменени са няколко срещи и изложения, а авикомпаниите драстично намалиха полетите си, предаде БТА.

Здравните власти на щата Калифорния съобщиха за втори случай на зараза с новия коронавирус, като източникът не е известен. Става дума за възрастна жена, която не е пътувала наскоро до рискова зона и не е била в контакт с вече заразен човек. Жената е от окръг Санта Клара. Там вече имаше два случая на заразата - мъж и жена, които не са свързани един с друг и които са пътували до Китай.

В сряда властите на Калифорния съобщиха за първи случай на зараза от неизвестен американски източник. Този случай беше открит в окръг Солано в северната част на щата, на 150 километра от Санта Клара. Там пак пациентът не е пътувал до рискова зона, нито пък е имал контакти с носители на вируса.

Трети случай на зараза от неизвестен източник в САЩ бе регистриран в щата Орегон. Заразеният не е пътувал наскоро, нито е имал установен контакт със заразен човек. Той е в изолация в болница и е имал контакт с хора от начално училище. Случаят е регистриран в окръг Вашингтон, близо до Портланд. Над 60 случая на зараза бяха регистрирани в САЩ, но няма нито един фатален край.

САЩ отлагат до второ нареждане специалната среща на върха между САЩ и Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) заради епидемията. Срещата трябваше да се проведе в Лас Вегас на 14 март.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец