Свързани новини

28.02.2020 16:48

НАТО: Русия и Сирия да спазват изцяло международното право

Видян 1872 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на НАТО призова призова Русия и Сирия да прекратят офанзивата си в сирийската провинция Идлиб и изрази солидарност с Турция, предаде "Ройтерс". Междувременно Европейският съюз изрази тревогата си от "риска от голяма международна военна конфронтация" в Сирия. "ЕС призовава всички страни към деескалация и съжаляват за всички загуби на човешки живот", заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от АФП.


"Призоваваме Русия и сирийския режим да прекратят безразборните боеве и въздушните удари (...) Призоваваме също Русия и Сирия да спазват изцяло международното право", заяви в петък Йенс Столтенберг на пресконференция след среща на посланиците на страните от Алианса.


"Призоваваме Сирия и Русия да се ангажират изцяло в усилията на ООН за намиране на мирно решение на конфликта в Сирия", добави той.


Най-малко 33 турски войници загинаха в четвъртък при въздушни удари, приписани от Анкара на сирийския режим в района на Идлиб (Северозападна Сирия). Турция си отмъсти, като уби поне 16 сирийски бойци, според Сирийската обсерватория за правата на човека (OSDH).


Организацията на обединените нации призова за незабавно прекратяване на огъня, а Европейският съюз изрази загриженост относно "риска от голяма международна военна конфронтация" в Сирия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец