Свързани новини

28.02.2020 16:46

Издирват трима за опита за убийство на Гебрев и с червена бюлетина

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратурата обвини задочно тримата руснаци - Сергей Викторович Павлов, Сергей Вячеславович Федотов и Георги Горшков за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев, на неговия син Христо и Валентин Тахчиев, предаде Нова тв.


След привличането им в качеството на обвиняеми, СГП е издала и Европейски заповеди за арест за всеки от тях, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Тримата са подадени и към Шенгенската информационна система и също така се издирват с червена бюлетина на Интерпол.


С оглед допълнително събраната информация в хода на разследването, че обвиняемите ползват и самоличностите на лица с инициали - съответно за Павлов - С.В.Л., за Федотов - Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., както и придобитите нови биометрични данни на лицата, от прокуратурата информират, че са предприети действия за допълване и актуализиране на издадените вече Европейски заповеди за арест, както и тези в Интерпол.


Искания до руската държава за екстрадиция няма да бъдат изготвяни, поради съществуваща забрана за екстрадиране на руски граждани в друга държава. Това е възоснова на Декларация на Руската Федерация по текст от Европейската конвенция за екстрадиция. Тази декларация препращаща към Конституцията на Русия. Въпреки това СГП ще търси съдействие за предаването на лицата чрез Интерпол, ако те напуснат територията на Руската Федерация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец