Свързани новини

28.02.2020 09:25

100 съдии от ЕСПЧ са тясно свързани със Сорос, разкриха във Франция

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френското списание Valeurs actuelles публикува резултатите от своето разследване за връзките на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) със структурите на американския милиардер Джордж Сорос, предават EA Daily и Агенция "Фокус". Оказва се, че в периода от 2009 до 2019 година, 100 съдии от ЕСПЧ са били свързани с неговия фонд „Отворено общество“ или директно, или чрез свързани структури. Тази публикация беше коментирана от депутата от Европейския парламент Николас Бей, който нарече публикуваните данни „наистина ужасяващи“. Според него дългосрочната стратегия, разработена от „филантропа“ Сорос, с помощта на подобни фондове, му е осигурила такова влияние, на което много държавни ръководители могат да завиждат.


Още по-далеч в оценката си отиде лидерът на партия „Национално обединение“ Марин льо Пен. В Туитър тя обяви, че Франция трябва да спре да изпълнява решенията на ЕСПЧ.


„Свободната държава трябва да действа срещу тези недемократични манипулации!“ - написа Марин льо Пен. Тя призова френския президент Еманюел Макрон да обърне внимание на ситуацията и да задължи Касационния съд и Държавния съвет на страната отсега нататък да спрат да вземат предвид становището на ЕСПЧ.


Припомняме, че решенията на Европейския съд по правата на човека са задължителни за властите на държавата, по отношение на която са издадени.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен, в