Свързани новини

27.02.2020 15:52

Съдът върна жената на Божков в ареста

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Апелативният специализиран наказателен съд след тричасово заседание  реши, че жената до хазартния бизнесмен Васил Божков - Елена Динева, трябва да остане в ареста, съобщи БНТ.


Според съдебния състав има реална опасност Динева да извърши друго престъпление - да укрие и унищожи доказателства и да повлияе на свидетели и по този начин да попречи на разследването. Съдът взе предвид и показанията на свидетелите за нейната съпричастност в престъпната дейност на групата. Решението на съда е окончателно.


Динева е обвинена за участие в организирана престъпна група. На въпрос дали ѝ е ясно обвинението спрямо нея, жената отговори: "При обвиненията като моите - толкова общи, нали знаете какво очаквам от съда в момента...Всичко".


Пред седмица спецсъдът пусна на свобода Елена Динева срещу гаранция от 1 500 000 лева. Определението беше обжалвано и от двете страни, като прокуратурата настоява тя да остане за постоянно в ареста. Жената до Божков е съдружник с голяма част от другите участници в посочена от обвинението престъпната група.


На 29 и 30 януари при претърсване в дома ѝ са иззети телефони, компютър и дискове с документи и отчети на хазартните фирми.


Основният свидетел на прокуратурата по обвинението срещу Божков - Цветомир Найденов, е дал показания тази сутрин отново. От думите на прокурора стана ясно, че в разпита си дългогодишният съдружник на хазартния бизнесмен заявява, че Динева е знаела за убийствата и изнасилванията, по които се води второ разследване, предава dir.bg.


Снимка: ПИК




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените