Свързани новини

27.02.2020 15:02

Макрон: Изправени сме пред епидемия

Видян 2658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Изправени сме пред криза, пред настъпваща епидемия, трябва да й противопоставим по най-добрия начин", каза днес френският президент Еманюел Макрон по време на разговор с лекари в парижка болница, където почина първата френска жертва на коронавируса, предаде Франс прес. 


"Ще трябва да се противопоставим на това по най-добрия начин, докато животът продължава. Знаем, че сме едва в началото, ще положим усилие заедно с всички медицински лица да вземем правилните решения", увери държавният глава при посещението си в университетската болница "Питие-Салпетриер".


Посещението, държано в тайна до последния момент, беше направено успоредно с разгръщането на мерки на изпълнителната власт и правителството срещу коронавируса, който вчера взе втора жертва във Франция. Това подхранва страховете за епидемия от голям мащаб. Сред последните 18 случая на зараза има 55-годишен французин, който е в реанимационното отделение в северния град Амиен, предаде БТА.



Професор Ерик Ком, ръководител на клиниката по инфекциозни и тропически болести, обясни на президента Макрон, че "във Франция ще станем свидетели на ситуация, подобна на италианската", с "вериги за предаване на болестта на място".


"Френският случай, особено пациентът, който почина вчера в "Питие-Салпетриер", и случаят, който е хоспитализиран в Амиен, нямат връзка с Китай, което означава, че вирусът вече циркулира сред нас", каза професорът.


Един от лекарите заяви на Макрон, че коронавирусът е подчертал необходимостта да се дадат повече средства за държавния здравен сектор, посочва Ройтерс.


"Когато катедралата Нотр Дам се нуждаеше от спасяване, много хора бяха трогнати", каза неврологът Франсоа Салаша. "Сега трябва да спасяваме държавните болници".


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и