Свързани новини

27.02.2020 09:30

Борисов: Днес ще извадим от обхвата на тол системата 115 км пътища

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес ще извадим от обхвата на тол системата 115 км пътища на територията на Столичната община и Община Варна. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на изслушването си за тол системата, предаде  Фокус.
"Това, което сте ме запитали е относно списъка на републиканските пътища, за които събират такса и ползване на пътна инфраструктура, винетка, такса и такса на база изминато разстояние. Днес 10.00 ч. ни е заседанието на Министерския съвет, точка А26. С нея Министерският съвет изважда от обхвата от 115 км от Община София и 40 км от Община Варна. С другите 12 общини след днешното решение се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхвата", каза Борисов.

 "За периода на напасване на тол системата - превозвачите ще плащат за пътищата, както досега", заяви Борисов в отговор на въпрос на депутата от БСП Димитър Данчев дали може в рамките на един месец да се направи така, че АПИ да си поеме събирането на тол таксите и Националното тол управление да заработи за истинско държавно предприятие, предаде Фокус.

"7% е цената, която и превозвачите считат, ползвайки цялата европейска практика, е нормалната. Затова вчера се разбрахме в рамките на тези проценти да бъдат доставени тези устройства, които са необходими. На товарните и за превоз на хора автомобили да си ползват gps- системи. През този период докъдето се напасне системата всички ще плащат, както са плащали досега. Това е едно модерно съоръжение, сложно съоръжение. Европейската практика е такава. Най-евтината в Европа", каза Борисов за тол системата.

Той заяви, че много му се иска в България всичко да стане от първия път.


"Не си спомням нещо да е ставало от първия път по никое време в моя съзнателен живот. Не виждам нищо лошо и след снощната среща и голямата част от превозвачите, даже съм си запазил sms-те и са ми се обадили да ми благодарят и считат, че в рамките на този период със съвместните усилия ще го свършим", заяви още Борисов.
 


 


 


Снимка: Канал 3



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец