Свързани новини

26.02.2020 11:37

ГЕРБ към БСП: Твърденията, че икономическата статистика е манипулирана, са манипулации

Видян 1165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В декларации БСП и ГЕРБ взаимно се обвиниха в опити за манипулация на българското общество. Депутатът от БСП Румен Гечев настоя освен за оставката на премиера Борисов и за оставка на министъра на финансите Владислав Горанов заради данните за икономическия растеж, предаде БНР.


Гечев се позова на обясненото от Националната статистика вчера, че работи с предварителни данни, подавани от Агенция "Митници":


"В прав текст се казва, че графиците на Националния статистически институт и Агенция "Митници" се разминават, но разликата между 3,5 процента и 0,8 процента е абсолютна статистическа трагедия. Това не е статистика. Това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета. След като НСИ обявява, че има асинхронност между Агенция "Митници" и НСИ премиерът и министърът на финансите да си дадат оставката".


Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов припомни, че в декларация НСИ и Агенция "Митници" категорично са заявили, че данните не са манипулирани. Според Иванов БСП се опитва да атакува влизането на страната ни в еврозоната:


"Тези внушения, че има манипулации в брутния вътрешен продукт не трябва да бъдат толерирани, защото колегите, които излязоха днес от трибуната на Народното събрание да заявят такова нещо и да обвинят тези институции в лъжа или в манипулации, на 5 март, когато ще излезе официалната статистика, се надявам да излязат и да го направят официално от трибуната на НС - че те са се опитали да манипулират обществото".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви