Свързани новини

10.04.2009 09:11

Борисов: "БСП си играе с живота ми!"

Видян 2456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БСП си играе с живота ми! Те правят така, че Сретен Йоцич да знае кой го е задържал и кой го е екстрадирал от България!" Това заяви столичният кмет Бойко Борисов по повод изтеклата вчера информация от показанията на сърбина Йоцич, че в България той е бил покровителстван от главния секретар на МВР, който по това време беше Бойко Борисов, предаде БГНЕС.


Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам преди два дни заяви пред Окръжния съд в Белград, че по времето когато е бил в България е бил закрилян от Бойко Борисов и бизнесмена Николай Гигов. Според Борисов, това е дългосрочна игра на БСП и целта е отново да го карат "да обяснява и да се оправдава“. По думите му, видът на Йоцич при арестуването не е бил като на покровителстван човек. Кметът определи действията на БСП като "най-долният и грозен начин за започване на предизборна кампания“, защото по думите на Борисов "те нямат други начини освен да се опитват да опетнят други хора“. Борисов попита ако някой е закрилян дали той ще бъде арестуван с престрелка и с военни самолети, като подчерта, че по време на акцията той самият е бил с открито лице. По думите му назначени от БСП директори са получили информация на чужди служби за подготовка на действия срещу Борисов.
Сретен Йоцич беше екстрадиран от София в Холандия през 2002 г. През март 2006 година Йоцич беше екстрадиран от Холандия в Сърбия. През месец май същата година Върховният съд на Сърбия прие гаранцията му от 300 000 евро и той бе пуснат на свобода. Той се смята за един от водещите наркобосове в Европа. Много дълъг е списъкът на престъпленията, за които той е обвинен в няколко европейски страни - поръчки на убийства на мафиоти, атентати срещу държавни служители, контрабанда на огромни количества наркотици, фалшифициране на пари. Според сръбската преса след много "немирни" години в Сърбия, Австрия, Германия и Холандия Йоцич е установил "базата" си в България и оттам е управлявал контрабандните канали, по които преминавали огромни количества наркотици, главно кокаин. За Сретен Йоцич се писа, че е поръчал убийството на бившия главен секретар на МВР, сега кмет на София - Бойко Борисов, и на холандски прокурор. Твърдеше се също, че е организирал убийството на двама известни български мафиоти. Единият от тях - Поли Пантев, отговарял за около 100 кг кокаин в склад в Благоевград. Той обаче си присвоил дрогата и 24 часа по-късно бе убит с 4 куршума в главата на остров Аруба. Името на Йоцич се свързва и с убийството на сикаджията Милчо Бонев - бай Миле. Смята се, че той е поръчал неговото ликвидиране от затворническата си килия в Холандия като отмъщение за собственото му арестуване в България и предаването му на холандските власти - подозирал, че Милчо Бонев го е предал.
Миналата година името на сръбския наркобос отново се появи в пресата в Белград и Загреб. Тогава медиите твърдяха, че той е замесен в убийството на хърватския журналист Иво Пуканич. Пуканич бе убит при бомбен атентат на 23 октомври пред редакцията на неговия седмичник "Национал" в центъра на Загреб.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева