Свързани новини

26.02.2020 09:44

Без енергийна стратегия, цените ще бъдат европейски, доходите - български: Ерменков

Видян 984 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Без енергийна стратегия, цените ще бъдат европейски, доходите - български. Това коментира депутатът от "БСП за България" Таско Ерменков пред БНТ.


Според него, за съжаление, цената на електроенергията ще се повиши. "От политиката на правителството зависи по какъв начин това увеличение ще бъде социално поносимо. Цената на електроенергията е елемент от социалния баланс на едно семейство. Ако продължаваме да сме на последно място по доходи, цените ще са европейски, а доходите - български", смята Ерменков.


"Липсва виждане на правителството какво трябва да направи по отношение на въглищните централи, които формират 42 процента от енергийното производство на страната. Когато правителството си направи домашното, тогава да си заяви мнението пред европейските институции и да защити българския интерес", каза депутатът от левицата.


"Работата на ТЕЦ-овете е жизнено необходима за икономиката на България и не може да бъде заменена. Можем да ги заменим, но каква ще е цената? Те са базови, тяхната мощност не зависи от това дали има вода, слънце или вятър. Зелената сделка е все още идея, по която се преговаря. Зелената сделка е част от устойчивото развитие, което включва още икономически просперитет и социално развитие. Ако обърнем внимание само на екологията, която е много важна, един ден ще имаме прекрасен въздух, но няма да има кой да го диша", заяви още Таско Ерменков пред БНТ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!