Свързани новини

25.02.2020 13:23

Британските фермери не искат „хлорирани пилета“ от САЩ

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските фермери реагираха остро на предположенията, че правителството на Борис Джонсън ще позволи вноса на така наречените „хлорирани пилета“ и други нискостандартни селскостопански продукти в търговските преговори със САЩ, което ожесточава споровете около стандартите за храните след Брекзит, предаде БНР.


Ръководството на Националния фермерски съюз, който днес провежда годишния си конгрес, настоява правилата за минимални стандарти за вноса да залегнат в закон и останалите страни да търгуват с Обединеното кралство по неговите стандарти.


Фермерите се опасяват, че страната ще бъде наводнена с евтин внос далеч под британските стандарти, което пък може да доведе забраната в Европа на произвеждани в Обединеното кралство храни, ако стандартите бъдат занижени.


Бившият министър на околната среда, храните и селското стопанство Тереза Вилиърс обеща на фермерите миналия месец, че „хлорираните пилета“, които Съединените щати искат да изнасят за Великобритания, където те в момента са забранени по здравословни причини заради обработката с хлор, ще бъдат изключени от търговските преговори.


Вилиърс обаче бе уволнена, а правителството сега отказа да даде гаранции, че нейното обещание ще залегне в закона за селското стопанство, който трябва да бъде гласуван в парламента.


Новият министър на околната среда Джордж Юстис отказа да даде тези гаранции, а това поднови споровете и разгневи фермерите.


От Брюксел бе съобщено, че ЕС ще настоява Лондон да запази забраната върху „хлорираните пилета“, ако иска да постигне двустранна търговска сделка. Там министрите по европейските въпроси на страните членки на Европейския съюз обсъждат мандата за търговски преговори с Великобритания.


/ iStock/Getty Images 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион