Свързани новини

25.02.2020 12:12

Руска компания ще строи част от трасето на Турски поток в България

Видян 3796 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Регистрираната в Белград руска компания IDC (Infrastructure Development and Construction), която беше главен изпълнител за изграждането на газопровода „Турски поток“ през Сърбия, ще бъде подизпълнител на българския участък от газопровода, предаде кореспондентът на БГНЕС от Белград. Решението е на саудитския консорциум „Аркад”( Arkad), който има договор с „Булгартрансгаз” за 1,1 милиарда евро. IDC ще изгради над 100 километра газопровод от границата със Сърбия през територията на България в качеството си на един от подизпълнителите на строителството на газопровода.


 


Компанията, която има опит при осъществяването на такива мащабни проекти, ще използва машините и част от работниците, с които е построен „Турски поток” през Сърбия. Те ще подготвят терена, ще монтират и заваряват тръбите на тръбопровода, т.е. ще бъде извършена комплексна услуга.


Информацията потвърждава изявление на ръководителя на „Сърбиягаз” Душан Баятович, че компаниите, изградили сръбския участък на „Турски поток”, могат да помогнат на съседите в България да завършат работата си възможно най-скоро, защото без българската част от газопровода няма да има газ за Сърбия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни