Свързани новини

25.02.2020 11:30

Върнаха банкерката Невена зад решетките

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Състав на Варнеския Апелативен съд уважи искането на Варненската Окръжна прокуратура и промени постановената от Окръжния съд мярка на Невена Йорданова "домашен арест", като я върна отново зад решетките, предаде 24 часа.



Основният мотив на втората инстанция днес беше, че обвинената в присвояване на над 1 милион лева от варненска банка жена, ако е извън ареста, може да се възползва от възможностите на глобалната мрежа и да се укрие. Допълнително обстоятелство е, че източените от Невена пари все още не са намерени. Въпреки мотивите на защитата, че банкерлката е с чисто съдебно минало и оказва пълно съдейдствие на разследването, съдиите решиха, че съществува реална опасност тя да се укрие и да злоупотпреби с откраднатите пари.


Нямам нищо по моите сметки, нямам намерение да се укривам, каза младата жена в съда. Според адвокатите й пък решението на съда е необоснователно и тотално некореспондира с фактите по разследването. Въпреки това обаче нейните защитници споделиха днес пред медиите, че решението на Апелативния съд е било очаквано от тях.


Както "24 часа" писа на свое заседание на 20 февруари състав на Варненския Окръжен съд пусна Невена Йорданова под домашен арест, като тя трябваше да бъде следена от електронно устройство. Невена Йорданова е обвинена в присвояване на над 1 038 931 лв.


Сред мотивите за промяната на нейната мярка бе това, че тя съдействала на разследващите органи, както и че не е осъждана. Жената е отстранена от работа и няма опасения от нови посегателства и възможност да се укрие. Отделно от това Невена е подписала запис на заповед за над 1 500 000 лв. с банката, в която е работила.


Веднага след това Варненската Окръжна прокуратура обжалва по-леката мярка с мотивите, че присвоената сума е в големи размелри и все още не е ясно къде е , както и че обвиняемата може да се укрие или да използва парите, които само тя знае къде са за "нечисти финансови операции".


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се