Свързани новини

25.02.2020 09:28

България има само 3000 теста за изследване на коронавирус

Видян 904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има само 3000 теста за изследване на коронавирус и те трябва да не се хабят напразно, каза премиерът Бойко Борисов. Той председателства извънреденото заседание на Съвета по сигурността, на което бе обсъдена ситуацията с нарастващата в световен мащаб епидемия от коронавирус.

Взимаме всички мерки, които могат да се вземат. Нищо повече не може да ни опази от дисциплината. Хората, които се връщат от рискови места, да останат 14 дена под карантина“, препоръча министър-председателят“, каза премиерът.

Той подчерта, че са взети мерки на граничните пунктове.


„Организирахме над 8000 облекла, над 1000 тестове, на всички пунктове разполагаме оборудвани граничари, санитари, там където няма термокамери, мерят с мобилни термометри, болниците ще изпратят доктори, за да може да се направят всички мерки. Поддържаме връзка с всички държави, наблюдаваме ситуацията“, изброи той.


Премиерът поръча още утре да бъде направено учебно занятие за реакция при евентуално разпространение на коронавируса у нас.


Междувременно на територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването, съобщи директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в отговор на запитване от областния управител Чавдар Божурски, предизвикано от обществения интерес.


В писмо до областния управител д-р Балулова съобщава още, че наблюдаваните лица са в добро общо здравословно състояние, без субективни оплаквания.


На територията на страната няма регистрирани случаи на заболели от инфекциозното заболяване, причинено от нов коронавирус 2019-nCoV /COVID – 19/.


До лечебните заведения в Сливенска област са изпратени информационни материали и алгоритми за действие. На сайта на РЗИ – Сливен периодично се публикува актуална информация за заболяването.


 Източник: temida.tv


 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и