Свързани новини

24.02.2020 15:43

Радев: България и Япония имат силни духовни връзки

Видян 942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

Между България и Япония има силни духовни връзки и те намират своите устои именно в задълбочаването на отношенията в образованието, науката и културата. Така България има възможността да се развива ускорено като държава на високите технологии и науката. Това заяви държавният глава Румен Радев, който на церемония днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 награди с почетния знак на президента д-р Макио Такемура, ректор на университета „Тойо“ в Япония.


Президентът посочи, че отличието е израз на признателност за приноса на д-р Такемура в обогатяването и укрепването на двустранните отношения между България и Япония в областта на образованието, науката, културата, предаде 24 часа.



Румен Радев припомни посещението си в университета „Тойо" през октомври м.г. По думите му най-ценна е била възможността да разговаря с младите хора на Япония, „да споделим визията си за нашето общо бъдеще, а също така с огромно удовлетворение да видя, че нашите български студенти и преподаватели са добре приети и ценени в Япония“.


„Ние ще продължим да поддържаме и насърчаваме както нашите студенти и преподаватели в Япония, така и японските студенти в България“, посочи още президентът Радев на церемонията, на която присъстваха посланикът на Япония у нас Масато Ватанбе, д-р Иван Ботев, преподавател в „Тойо“, български студенти, учили в Япония и японски студенти от университета „Тойо“, следващи в България през тази учебна година по обменна програма със СУ „Св. Климент Охридски“.


Д-р Макио Такемура изказа своята дълбока признателност за отличието и благодари за подкрепата и топлото отношение към университета „Тойо“. Постепенно но сигурно се изгражда тясна връзка между висшето образование в България, в лицето на Софийски университет и нашия университет, заяви ректорът на японския университет и допълни, че заедно вече се постигат успешни резултати в обмена на студенти.


След церемонията президентът, ректорът на университета „Тойо“ и останалите гости проведоха среща на „Дондуков“ 2, на която бяха обсъдени перспективите за последващо разширяване на партньорството между България и Япония в областта на образованието и инвестициите. Откроена беше ролята на сътрудничеството в образованието и обмяната на опит, като стабилна основа за бъдещи общи българо-японски проекти. От своя страна японските и български студенти споделиха придобития опит и впечатления от процеса на научен обмен.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион