Свързани новини

24.02.2020 14:44

25 000 се оправиха от коронавируса в Китай, само 11 нови случая извън Хубей

Видян 1442 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 25 000 вече са изписаните излекувани хора, които са преминали през коронавирус. Изобретена е ваксина и тестват опити върху животни. Само 11 са новите случаи извън провинцията, откъдето тръгна заразата – 60-милионната Хубей. В същото време в също 60-милионна Италия са в ступор заради 219 към понеделник по обед предполагаемо заразени и  7 смъртни случая. Такава смъртност е обичайната за традицонен грип.Местните вирусолози предупредиха, че паника е излишна, тъй като епидемия по техните мерки би имало, ако са заразени 3 милиона души, което, предвид взетите овреме от властите мерки, изглежда невъзможно. Премиерът Конте лично участва в акцията на своите служби за бедствия и аварии и медицинската управа, успокоява населението.


Освен северните региони: Венето, провинцията на Падова, откъдето тръгна всичко с първия смъртен случай, Ломбардия,провинцията на Лоди, и Пиемонте със столицата му Торино, вече има 9 казуса в Емилия – Романя, т.е. движението е към средната зона в сърцето на страната. Всички градове, където има проблем са изолирани, училищата и обществените места са опразнени.Включително такива туристически обекти като Катедралата в Милано и Музея на киното в Торино. Даже световната модна седмица опустя – Армани за първи път представи ревю пред празни места в своя театър. Секна и карнавалът във Венеция, световноизвестен, за разлика от другите градски празници от този тип, включително в Милано и Торино, които продължиха в неделя. Прочутата катедрала Сан Марко също е затворена, а това е пореден удар по туризма в града след незапомнените наводнения и последвалото пресъхване на каналите – всички 3 бедствия само за 100 дни. Продължават изтъпленията на местни неонацисти по адрес на пребиваващи в Италия китайци и китайки, които са гонени, бити и търговските им обекти са атакувани. В това отношение обче първенството държат в Украйна, където местните не искаха да допуснат до изолирана болница транспортираните от КНР граждани на страната, които са под карантина, без дори да са заразени – просто превантивна мярка. Президентът Зеленский заяви в Киев, че ако Украйна е Европа, значи е Европа от Средновековието, след като има подобни прояви на насилие и неразбиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.02.2020 22:38

    това са ни мерките след съвещанието - оправяй се сам и не ни занимавай, хората от цял свят са настръхнали - тук витае ориенталско безхаберие и пълна неграмотност

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне