Свързани новини

24.02.2020 14:32

Ревизоро: Акцията в Басейновата дирекция в Пловдив е заради незакрити сондажи

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не мога да се бъркам в дейността на Прокуратурата. Това каза пред журналисти в Благоевград министърът на околната среда и водите Емил Димитров във връзка с акцията, която се провежда в Басейновата дирекция в Пловдив, предаде Фокус.


Димитров уточни, че единственото, което знае, е, че акцията е във връзка със сондажи, за които има издавани предписания да бъдат закрити, но предприятието, което е трябвало да го направи, не ги е закрило. „Предстои да получим информация от Прокуратурата. Между другото това е проблем в цялата страна – когато идем в предприятие, в което има незаконен сондаж ние първо го глобяваме, след което издаваме предписание сондажът или да бъде закрит, или да се пристъпи към узаконяване. Съответно се плаща такса за водоползване иначе си вземаш вода безплатно. Много е трудно, когато отидем и кажем, че трябва да го затворим. Изведнъж се почва „Ама ние имаме работници, тука едни млади майки с децата… Какво правим, общината гладува“. Тогава веднага избутвате на преден план за бъдещи безработни от завода, който си е направил незаконен сондаж“, каза още министър Димитров.

Той подчерта, че и за благоевградския регион има информация за няколко случая, според които на воля се дупчи и се правят сондажи. „Даже председатели на общинските съвети се хвалят как дадени предприятия вече са си направили сондажи без да осъзнават, че ние утре с пожарната ще минем да ги опишем, след което първо ще ги глобим, а после ще ги затворим“, допълни министър Димитров. Той отказа да каже за кои точно предприятия става въпрос.


Снимка: bgonair.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби