Свързани новини

24.02.2020 11:56

Гешев възложи на МВР проверка на схема за държавна помощ при заменки

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев възложи на МВР да извърши проверка на схемата за държавна помощ при замени на поземлени имоти в горски територии. Проверката е във връзка с излъчено на 12 януари журналистическо разследване, предаде БНР.


През ноември Министерството на земеделието обяви, че започва да си търси 80 милиона лева от участниците в 103 заменки, при които частни гори на неатрактивни места са заменени с държавни гори по Черноморието или в планинските курорти.


Преценката, че държавата е ощетена с въпросните 80 милиона лева, е на държавна фирма, като това е разликата между пазарната стойност на имотите и тази, на която са сключени сделките.


Според природозащитни организации обаче фирмите на популярни и близки до властта тогава бизнесмени са ощетили бюджета с около 1,5 милиарда лева и земеделското министерство трябва да спре сегашната процедура за възстановяване на незаконната помощ и да се извърши нова оценка на заменките.


Земеделският министър Десислава Танева отказа да спре процедурата, но пое ангажимент анализът на екозащитниците да бъде изпратен в Брюксел като нова информация по решението на Еврокомисията за държавна помощ при заменките. 


Проверката следва да установи бенефициентите, получили държавна помощ при сделки за замяна в периода 1 - 27 януари 2009 г., и размера на получената помощ от всеки от тях, както и спазени ли са законовите изисквания.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и