Свързани новини

24.02.2020 11:22

Сексуалното образование трябва да предхожда половото съзряване: Вълчев

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Сексуално образование винаги е имало в българското училище, дори по времето на социализма. Въпросът е дали то не идва прекалено късно, в никакъв случай не е прекалено рано. Сексуалното образование трябва да предхожда половото съзряване“. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ министърът на образованието Красимир Вълчев. Поел съм ангажимент да организирам дебат по темата, в горните класове на начален етап – III – IV клас, да заложим първите теми, уточни министърът.


Поне 140 млн. има заделени за тази и следващата година, с тях може да бъдат построени над 70 детски градини до 3 г. в цялата страна. Става дума за няколко села с предимно ромско население, където в момента няма градини, останалите случаи на недостиг са в големите градове и то предимно в София за 3-годишните.


Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред Би Ти Ви. Той коментира недостига на места в контекста на идеята за задължително предучилищно образование още от 4 г. Сега задължителната детска градина е от 5.


78% от 4-годишните и сега на градина, лошата новина е, че тези, които не ходят, са от семейства без отношение към образователния процес и с майчин небългарски език, посочи министърът. А вкарването на 4-годишните деца в образователната система е най-мощната интеграционна мярка именно за тези семейства, обясни той.


Тази мярка е популярна в повечето европейски страни, във Франция например скоро възрастта бе свалена на 3 г., посочи още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей