Свързани новини

21.02.2020 16:56

Връщаме на Украйна издирван за смъртта на активистка

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бургаският окръжен съд допусна екстрадиция на украинеца  Олексий Левин, който се издирва в родината си за тежко престъпление против личността, съобщава 24 часа.



Наказателното производство в Украйна се води за съучастие в умишлено причиняване на тежка телесна повреда с цел сплашване. Деянието - изгаряне с киселина,  е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата украинска гражданка К.Х.,която впоследствие починала. Жертвата е била шеф на Изпълнителния комитет на Общинския съвет в град Херсон. Тя е залята с киселина на 31 юли 2018, получава 40 % изгаряния и на 4 ноември издъхва, сочат документите от украинските власти.


Престъплението, за което се издирва украинецът Олексий Л., е съставомерно и по българския Наказателен кодек и се наказва с лишаване от свобода от 3 г. до 12 г.   Същевременно има данни, при които от гледна точка на българското законодателство, деянието  би могло да се квалифицира и като убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, обясниха магистрати. И уточниха, че престъплението, за което се преследва Олексий Л., не се смята за политическо и не е военно престъпление.


"Няма основания и доказателства да се приеме, че лицето ще бъде подложено в Украйна на насилие, изтезание или на жестоко, нечовешко или унизително наказание или, че не са гарантирани правата му, свързани с провеждането на наказателно преследване съгласно изискванията на международното право", се казва в мотивите на окръжния съд.


Решението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок. 


На предишното заседание в съда Левин поиска да бъде освободен под домашен арест, понеже имал болно сърце и четири байпаса. Прокуратурата обаче изтъкна, че той няма постоянен адрес  у нас. Според самия украинец той живеел в България повече от година заедно със съпругата си.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.