Свързани новини

21.02.2020 15:38

Прокуратурата ремонтира етаж в Съдебната палата за 2 млн. лв.

Видян 1050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата планира да похарчи 1 992 438 лв. без ДДС за ремонт на помещенията на четвъртия етаж на Съдебната палата в София, става ясно от обявена обществена поръчка на сайта на държавното обвинение, съобщава Сега.



В документацията се казва, че целта е да се извърши вътрешен ремонт и преустройство в работни, спомагателни и санитарни помещения, ползвани от прокуратурата. Те са разположени в северното крило на четвъртия етаж на сградата на Съдебната палата откъм ул. "Позитано". Там, освен друго, се намират кабинетите на главния прокурор и на заместниците му. Ще се подменят подови настилки, вътрешни стенни облицовки, дограма, ВиК и отоплителната инсталации, а вратите ще бъдат сменени с нови. Всичко това "ще отговаря на статута на сградата". Освен това ще се модернизира електрическата инсталация и осветителните тела. Трябва да бъдат монтирани и конектори за охлаждане.


"Също така, с оглед изискванията за правилата и нормите за безопасност и охрана при проектиране, строителство, реконструкция, модернизация и експлоатация на обектите на съдебната власт, се предвижда доизграждане, дооборудване, привеждане в работно състояние и пуск на системите за сигурност, които са пожароизвестяване, система против проникване и контрол на достъпа и видеонаблюдение", се казва още в обявлението на обществената поръчка. Алармите на всички системи ще бъдат свързани с центъра на Главна дирекция "Охрана", разположена в партера на Съдебната палата.


Ремонтните дейности в Съдебната палата започнаха още през 2019 г. В края на м.г. ВКС обяви обществена поръчка за 1 207 362 лв. без ДДС за изграждане на външни асансьори на Съдебната палата. Освен това се ремонтират и вторият етаж на сградата, фасади към вътрешните дворове, покривът, както и партерни помещения за 1 937 337 лв. без ДДС.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви