Свързани новини

21.02.2020 12:28

Глоби за лекарите, които издават фалшиви болнични: АИКБ

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да има санкции под формата на глоби за лекарите, които издават фалшиви болнични, както и за служителите, които ги подтикват. Това е едно от предложенията на работодателите, заяви председателят на АИКБ Васил Велев пред журналисти преди срещата на организацията за възможности за подкрепа на бизнеса, предаде 24 часа.



Работодателите искат и процеса по пускане на болнични да бъде електронизиран и компаниите веднага да разбират, че има издаден болничен, а не 3 дни по-късно. Другата седмица ще се проведе съвет за тристранно сътрудничество по темата, където АОБР ще предложи отново своите мерки. Те настояват НОИ да поеме и 2-ия и 3-ия ден на болничните, както е било.


В началото на март пък ще се проведе втора среща по енергийните теми. Велев отново припомни, че цената на тока за индустрията от началото на годината е най-висока у нас в целия ЕС, без да се броят доплащания като такса задължения към обществото заради помоща към тецовете в Маришкия басейн. Според работодателите тези договори за "неправомерна държавна помощ" трябва да се прекратят и да се въведе механизъм за капацитет, да се проведе търг и на базата на него да се определи коя централа да получава държавна помощ. За това е нужна и либерализация на пазара, което и ще ограничи манипулациите върху него от страна на БЕХ и частни играчи. Работодателите ще изчакат тази среща, на която ще стане ясно как се изпълняват набелязани около 20 мерки в енергетиката, и след това ще решат дали да предприемат по-радикални мерки, включително протести.


Основна тема на срещата днес ще е подкрепа на пазара на труда, който намалява всяка година, кактп и реформи в образованието.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели