Свързани новини

21.02.2020 11:12

БТПП, АИКБ, ПАРА и ИИП се присъединиха към Експортен хъб България

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Института за икономическа политика и Професионалната асоциация по роботика и автоматика се присъединиха към редиците на учредителите на Експортен хъб България, съобщава Нова тв.


Г-н Васил Велев, председател на УС на АИКБ, г-н Васил Тодоров, главен секретар на БТТП, г-н Ясен Георгиев, изпълнителен директор на ИИП, г-н Йонко Чуклев, зам.-председател на ПАРА и г-н Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП – организацията, инициатор на Експортен хъб България, подписаха анекс към Споразумението за учредяване, с което бе даден стартът на най-новата инициатива, която ще подкрепя българските предприятия да излизат на международни пазари.


Събитието се проведе в София Тех Парк по време на заседание на организациите, които обединиха сили за създаването на ЕХБ. Представителите на публичните и частните институции обсъдиха старта на програмата и критериите, по които ще бъдат избирани компании, които да бъдат подкрепени чрез специалната експортна програма, която ще стартира през 2020 година.


Така БТПП, АИКБ, ПАРА и ИИП се нареждат до Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Клийнтех България, Българска консултантска организация, Българска агенция за експортно застраховане, София Тех Парк, Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, М3 Комюникейшън Груп, Асоциацията на бизнес клъстерите, Висше училище по застраховане и финанси и Българска стопанска камара в мисията да развият българския експортен потенциал чрез специални събития и обучения.


Основното послание, което Експортен хъб България отправя, е, че успехът на българския бизнес в интернационална среда е възможен с общи усилия между правителствения и частния сектор на Република България.


Основателите на инициативата са убедени, че страната може да бъде лидер в редица търговски сектори, като се насърчи предприемаческия дух и желанието за иновативно развитие сред представителите на бизнеса.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог