Свързани новини

21.02.2020 10:52

Патриотите обвиниха ГЕРБ за тайни договорки с ДПС

Видян 1680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Народното събрание процедурата за избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) стана повод за остра размяна на реплики и обвинения в задкулисие, предаде БНР.


Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС за член на Комисията за регулиране на съобщенията Ердинч Хайрула.


Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС:


"И ние се питаме от "Обединени патриоти": Кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции".


Георги Свиленски от БСП реагира на думите на Ангелов и призова патриотите:


"Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".


Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са взимали решения под влияние на ДПС:


"И всъщност излиза така, че ДПС управлява с вас. Действително с кого тогава управляват ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент".


Процедурата по избор на допълващ състав на Комисията за регулиране на съобщение доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и Атака, като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.


Зам.-председател на комисията стана Кристина Хитрова, предложена от ГЕРБ. Подкрепиха я 119 народни представители, 73 бяха против, а 10 - въздържали се.


За двете места за членове на КРС бяха предложени четирима, но парламентът избра кандидатурите на ГЕРБ и ДПС. Избрана беше Анна Гочева Хаджиева. За нея гласуваха 119 народни, против бяха 67, а въздържа се - 11.


Вторият избран бе Ердинч Исмаил Хайрула Той беше избран с 109 гласа "за", против - 70, а въздържали се - 18.


Трите кандидатури бяха подкрепени от ГЕРБ, ДПС, АТАКА, а ВОЛЯ застана само зад тези на ГЕРБ.


Четирима са кандидатите за членове. Ана Хаджиева е предложена от група народни представители. Деница Златева - бивш вицепремиер от служебното правителство на Огнян Герджиков, предложена от парламентарната група на БСП за България, Ердинч Хайрула - предложен от ДПС и Пеньо Пенев, който е предложение на "Обединените патриоти". От тях депутатите трябва да  изберат двама.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и